Luke 5: Nugattitvisten

Som vi vet er Nugatti Høssings mest populære pålegg og dessuten en selvsagt ingrediens i all bakst ogsåvidere. Men vi alle husker den gangen Nugatti var nær ved å bli bannlyst i hele Høssing kommune.
Om dette kjøretøyet Mekong satte pris på.I 1996 prøvde Wiljam Mekong, direktøren i Nugatti Høssing, å få innført 23. desember som Høssing kommunes offisielle Nugattidag. Til sin store overraskelse steilet kommunestyret, som hevdet at 23. desember allerede var opptatt som "Jesu hattedag", oppkalt etter dagen Jesus lagde hatten. Mekong tok saken til Høssing Høyeste Rett. Han ønsket å annullere høytidsdagen på det grunnlag at vi ikke engang kunne vite sikkert om Jesus fantes. 
Om denne stridet de lærde.


Dette faktum stilt opp mot Nugattis ubestridelige eksistens, gjorde at Nugatti mottok overraskende støtte fra jusprofessorer. Men det hjalp lite all den tid Høyeste Rettens dommer Hroar Stiltskin viste til Jesu hattedag og den betydning hattefeiringen har hatt for det samhold og medmenneskelighet og intersosiale funksjoner på kommunalt plan. Nugattis direktør måtte forlate rettssalen med bøyd hode og sjokoladepåleggiganten skyldte 17 000 000 i advokathonorarer. Wiljam Mekong teppebombet Høssingposten med klagebrev gjennom flere år, og det ble ikke fred å få før han flyttet inn i pensjonistbolig på Abildsø.

Om dette HatteJesus-motivet fra Høssing Kjeke, det debattertes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse