Luke 17: Det Beklagelige Svik

Data-klubben REX ble stiftet i 1995 for å

 • Oppnå resultater
 • Bli bedre kjent med data
 • Utveksle disketter
Data-klubben Rex under en av sine tema-fester

Initiativtagerne Brodin Pot-Gjellerud og Tor Arild Kikkum Dahl var begge over gjennomsnitts glad i datamaskiner, og håpet klubben kunne "skape kontakt mellom data-interesserte i kommunen".

SYV MEDLEMMER
Etter et års drift, med faste klubbmøter i bilen til Tor Arild, var medlemstallet oppe i sju betalende medlemmer. Kontigenten var dengang på 70 kr og dette var et årlig beløp.

Brodin med sin avdøde tante på Hurdal

MELDTE SEG UT
På slutten av 90-tallet valgte Brodin å melde seg ut av klubben, da han heller ønsket å bruke tid på familien. Dette skapte allerede da debatt, da det var viden kjent at Brodin ikke hadde familie bortsett fra sin tante som drev vinsmaking på Hurdal.

Populær app 


LAGDE APP
over ti år senere, i 2011 dukket det opp en splitter ny APP for smart-telefoner. REXILLION som appen het, lovet i følge beskrivelse brukerne å:

 • Oppnå resultater
 • Bli bedre kjent med data
 • Utveksle disketter
Det tok ikke lang tid før appen ble årets "snakkis", og Brodin kunne heve en sjekk på mangfoldie tusen dollar i spansk gull.

KRANGLET SEG TIL ENIGHET
Da pengene begynte å rulle inn, følte de seks resterende medlemmene seg snytt og gikk rettens vei for å få stanset galskapen. Deres påstand var at utbryteren Brodin hadde tatt med seg det beste fra Data-klubben REX og inn i det nye IT-milleniumet.
Halveis i rettergangen fikk fløyten etter sigende en annen lyd. Brodin svarte nemlig med å kreve sin innbetalte kontigent (70kr over 5 år, regn selv red. anm) i retur.

Brodin Pot-Gjelerud i et sobert øyeblikk.


Det ble underveis i rettsaken lagt fram følgende dokumentasjon.

 1. Brodin Pot-Gjellerud hadde aldri tatt Data-kortet, eller tilegnet seg annen data-kompetanse.
 2. Brodin Pot-Gjellerud makulerte aldri medlemskortet i Data-klubben Rex.
 3. Data-klubben Rex' medlemmer opplevde psykiske problemer etter Brodins suksess bl.a. søvnmangel og rastløshet.
 4. Appen inneholdt skjulte meldinger.
 5. Reh enned enned mos kils.


Saken løste seg selv. Under rettsprosessen ble den da 45 år gamle Brodin forelsket i Anja fra den gamle data-klubben sin. Sammen fikk de arvingen Jupiter Pot-Gjellerud som overtok både rettighetene til data-klubben og Appen REXILLION. I 2040 solgte Jupiter rettighetene videre til Disney-konsernet og trakk seg tilbake til Xyz-11, en fredelig kolloni av Garphere og Zyndikoter i sektor 3.

Sektor 3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse