Jule kalender: Høssing manns kor vs klagenemda


Ville saksøke klagenemda
I et specielt interesant tilfelle fra arkivende, i permen merket 1988 finner vi en sak mellom Høssing Manns Kor (senere skiftet navn til guttegruppa Supreme Gringo´s) versus davernde leder i Klagenemnda for Lokal saker i Høssing, Hilarius Stensberg Tandberg (juneor, red anm?) og hans hildrande du, den fullsatte kommune sal med ordstyrer, referent og det hele. SØKS mälet ble innlevert gjennom den dertil egnede sprekk i veggen på Høssing Folke Hus som er avsatt til innsmettelse av nettop slike klagesaker ned i en en kurv.
Egnede sprekken

Null Signaturer
Det som gjør denne saken så spesiell er antall signaturer på søks målet: NULL. Ja, du leste riktig. Da mannskoret ikke kunne gjørde seg enig på HVEM som skulle signere det innfløkte søksmålet med dertil hørende erstatningskrav, ble enden på visa at INGEN, ikke engang dirigent Tassmus Klyve, ble signert der. Dette viste seg å være svært begunstiget, dog, da det viste seg at dette falt inn i et relativt nytt smutthull i loven, innført januar samme år, om at "hvis dokument mangler avsender og retur adresse skal anslaget STRAKS innvilges til fulle og med tilbakevirkende kraft INNTIL femten år fra nærværende adresse".

Enden på visa...
Enden på visa ble dermed at klagenemda måtte tilkjenne landskoret det de motte ønsker osv osv. av erstatnign o.l. MEN det viser seg i ettertid at det ble TVERT OM koret som endte opp med å gi erstatning til nemda da sistnevnte fikk en eiendel KNUST I FILLEBITER under en av deres felles "juleturer" med båt til svenskegrensa og tilbake igjen hvert år for og se jule grana bli tent på den delen av landet også, ikke bare i hjemlige trakter som de pleier å si det her i området.

Høssing manns kor på vei på turne på scooteren de ble tilkjent i en ANNEN sak rett før denn her omtalte saken kom for retten (lagmannsretten? red. anm?)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse