Luke 23: Satte Norge på spikerhodet!

Å bryte loven er ingen spøk, særlig ikke når man samtidig krenker sin egen familie, speidertropp og ungdomsskolelærer. For skolegutten Iver Brygg Caesarson begynte det hele som en uskyldig kveld foran PC-en, men endte med tidenes lengste ærekrenkelsesdom i Høssing Lagmannsrett noensinne.
Caesarson dvelende i sitt habitat
1994: På sin nye PC, en Packard Bell 486SE, med innebygd prosessor og rotorblader-vifte fra Kina, opprettet Iver et tekstbehandlingsdokument der han prøvde å analysere deg frem til hvordan borrelås fungerer, en valgfagsoppgave han skulle presentere i fottøyklassen på Husmorskolen. Alt gikk galt.
Trengte cola.
KL Ti over fem samme ettermiddag kom vennene over. Venner som skulle vise seg å ha sorte hendsikter. Brian og Slagg-Rebello var som vanlige fysne på cola (ungdom elsker cola red. anm.) så de ba data-vennen å regne ut formelen for hjemmelagde cola i sitt fysikk-program på dataen. Alt gikk galt. Cola-kodene -kombinert med borrelåsteoriene dannet et sjelden programmeringsspråk, som gjorde at datamaskinen ble koblet opp mot Forsvarets peilersattelitter i bakketoppen ovenfor Ivers foreldres Block Watne hus. Alt gikk galt.
Forsvarets ekspertpanel jobbet på spreng.
Kl 18:20 Forsvarets øverstkommando plukker opp radar signaler om uregelmessige bevegelser i radiobølgenettet over Høssing. Det er Ivers feilslåtte databruk som er årsaken, men ingen finner kilden, selv ikke Forsvarets data-ekspertpanel som i dyp konsentrasjon prøver å spore radiobølgene.

Ting begynner å skje. En av forsvarets undervannsbåter får problemer med serveren og går på grunn utenfor Langedrag, et UB40 jagerfly på besøk fra Hong Kong må nødlande på Skedsmo grunnet forstyrrelser i datasystemet. Hjelpemiddelsentralen på Geilo mister 10 gigabyte med brukerinformasjon, en norsklærer i Haugesund opplever at hennes IBM datamaskin overopphetes og sprenges i fillebiter foran øynene hennes. Norge har et dataproblem.

Arrestantlen løslates 15 år etter.

Ingen vet løsningen på problemet. Helt til Forsvaret blir kontaktet av en fysioterapaut fra Drammen, Daniel Gorgorello som i en gammel Tibetansk bønnebok finner et forvarsel om at noe lignende vil skje, og regner ut koordinatene på Iver Brygg Caesarsons foreldres bolig. Forsvarets spesialstyrker rykker inn og pågrep den uvitende terroristen som hadde forårsaket det hele, og kunne se fram til 15 års varektekt fengsling med brev og besøk. Caesarsons eneste kommentar var: -"Přál bych si to nestalo se mi, ale teď, když se to stalo jsem si uvědomil, co se stalo." Han var nemlig tjekkisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse