Luke 13: Storsvindleren Bitmarks bedrifter

Torkel etter en matlei episode på hotellet.
Da hotell-gjesten Torkel Bitmark (72) skulle telle over haugen med tjuvgods som låg sammenslengt i en krok på hotell rommet ble han overrasket av Høssing Politi, og anklaget for kommunens største svindlersaker noensinne. Dette var i 1985, men Bitmark hadde holdt sin svindlervirksomhet i gang siden starten av syttitallet. Det begynte med enkle knep for å få tak i formloff, som han forteller i sin selvbiografi "Tenkt Tilfelle" (Lunde forlag 1994) -Jeg digget formloff på den tiden og fortalte innehaversken av Doringen Kolonial at jeg kom fra myndighetene og måtte konfiskere formloff på grunn av mistanker om smuglerloff. 
Bitmark, her forkledd som Kong Olav den femte.

Siden har mang et estabiliment blitt utsatt for Bitmarks sleipe sysler. Rideskolen i Høssing ble én ponny fattigere etter at Bitmark hadde overtalt ledelsen om at han kunne mangedoble ponnyen i sin dupliseringsmaskin. Keiseren av Kina sendte Bitmark kinesisk sepe og bodylotion nok til en hel småby, etter at Bitmark i et forfalsket brev utgav seg for å være en tørrhudet Kong Olav. Også Bryterklubben i Høssing opplevde å gi Bitmark gratis brytertimer i en årrekke, da det viste seg at obligasjonene som var lovet som betaling bestod av en eske med ekle larver.

Som prikken over i-en hadde Torkel i alle disse årene bodd på Konge suiten på Høssing hotell uten at noen visste at det bodde noen der. Høssing har aldri fått Kongen på besøk, og suiten har derfor stått tom. Har man trodd. Hadde en forvirret pikkolo tatt seg inn i suiten på tidlig 80-tall, hadde han risikert å finne storsvindleren i sitt forbryterreir - sansynligvis drikkende på en flaske Sprite. -Jeg har alltid elsket Sprite, og har enorm respekt for Sprite-konsernet. forteller han i selvbiografien. Spriten hadde han forøvrig byttet til seg fra Høssing Storkiosk med utgåtte Bonnie Tyler-konsertbilletter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse