Kjempe Lars Ulrich-utstilling

Sprudle vannet og kanapeene er gjort klare i Kommunehallen, da det er duket for stor kunstutstilling, med den lokale kunstneren Reidar Jiggy III (40) som har spesialisert seg på portretter av den dansk-amerikanske trommeslageren Lars Ulrich. 
Jiggys første Ulrich-portrett. -Her ble håret litt feil, forteller han
Kjekk trommis. -Ulrich har et forførende blikk, som
jeg prøver å fremkalle i mine bilder.

Begynte som en fleip
-Det begynte som en fleip. forteller kunstneren, som er i ferd med å henge opp de siste bildene på Kommunehusets vandrehall -Jeg tegnet Lars Ulrich for en kompis, som var veldig fan av Metallica (Rocke-bandet som Lars Ulrich spiller trommer med. Red. Anm.) og dermed var jeg bare hekta.
-Det er noe med utstrålingen til Lars Ulrich som bare er 100 % ekte, og jeg føler at jeg oppdager nye ting med ham for hver gang jeg tegner ham. 
Dobbelportrett. -Trommer er jævlig vanskelig å få til, kan kunstneren fortelle.
500 Ulrich-portretter
Nå skal 10 år med Ulrich-portretter opp på veggene, Jiggy III synes det er vanskelig å plukke én favoritt. -Hvert bilde har sin historie, sitt uttrykk. forteller han. -Når jeg setter i gang med et nytt portrett er det som om Lars snakker til meg. Jeg vet det er ham som snakker fordi han har en umiskjennelig dansk-amerikansk aksent i språket. Over 500 portretter har det blitt, og alle skal opp på veggene i Kommunehuset.
Tøffingen. -Ulrich utstråler en helt spesiell aura. sier Jiggy
Liker ikke musikken
-Når jeg maler liker jeg å høre på Verdi eller Mozart. Jeg er ikke spesielt glad i musikken til Lars Ulrich og Metallica da jeg synes denne er meget bråkete. Det er medmennesket og kunstnersjelen Ulrich jeg er ute etter å fange. Sier den annerkjente kunst og håndverklæreren, som nå har mottatt et ikke ubetydelig stipend fra Kommunen. -Jeg kommer til å jobbe på som før som vanlig, men stipendet betyr at jeg kan fordype meg yttligere i Ulrich-portretter og kanskje ta meg fri noen uker fra lærer-jobben. Jeg tror ikke de 3500 kronene kommer til å forandre måten jeg arbeider på. 

Hårfint. -Jeg foretrekker den unge Ulrich med langt hår. sier kunstneren.
Den Moderne Ulrich. -Ulrich fortsetter å fascinere meg, forteller Jiggy.
500 portretter. -Kona mener jeg er gæærn som driver
med dette, men det er livet mitt.

1 kommentar:

  1. Jeg kunne tenkt meg å få et par av disse tatovert på brystet/ ryggen. Trenger jeg copyright?

    SvarSlett

Følgere

Annonse

Annonse


Annonse:

Annonse: