Luke 11: Smatteavhengig skapte kommunal frustrasjon


Vi i Høssingposten trenger vel ikke  å gi mange hintene før dere skjønner hvilken sak vi nå skal ta for oss. Men likevel, her er de:

1. 6. juli 1994

2. Botrekord…ja, de fleste av dere lukter nok lunta nå :)

Det var nemlig 6. juli at storsmatteren Jakob Atchoo Blessju ble innkalt til møte i retten etter å ha blitt anmeldt for gjentatte forstyrrelser på normal orden etter å ha smattet kontinuerlig siden 15. juni 1993. Blessju møtte opp, og det tok ikke lange tida før hele retten, dommere, aktorer, forsvarere og jury (alle sammen, red.anm.) skjønte hvor intenst det bar seg ad med Blessjus smatting. Etter at dommer Munich gjentatte ganger hadde beordret «Ro i salen!» og smelt med rettsalshammeren, fant aktoratet en annerledes løsning på saken. Blessju fikk en bot pålydende 250 kroner for hvert utførte smatt i retten. «250!» lød det, «500!», «750!» og så videre. 

Jakob A. Blessju på plass i aggregatet, 1994


Det hele måtte avsluttes da dommer Munich måtte ta hatten for dagen i 14-tida og ta fatt på sin andre jobb som motorisert snømåker (det kom snø akkurat den dagen, ja, vi vet det var juli). På det punktet var Blessju blitt skyldig 1 450 000 kroner. Den tiltalte hadde ikke sjanse til å betale for seg. En løsning fant de riktignok på problemet, etter at kommunens Petter Smart, Petter Smart, forskanset stakkars Blessju i et aggregat drevet av smattelyd. Her sitter Jakob Atchoo Blessju altså og smatter fremdeles og sørger for at vi alle har strøm. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse