Luke 4: Identitetstyveriet i Høssinglia

Børre Revival Knutsen var en frittenkende og alternativ psykologistudent ved Høgskulen i Buskerud og hadde en særegen livsstil, preget av orientalske impulser og en dragning mot kosmos. Han hadde lange dreads, og klær av hamp kjøpt på salgsboder i hovedstaden. Hjemme på hybelen, som hadde fått navnet Mikrokosmos, brant det alltid levende duftlys, vinduene var dekket til, ikke av vanlige gardiner, men av en slags type flagg med fredssymbol på. På sine reiser til India, fjerne østen og Sør Amerika hadde Knutsen samlet artifakter fra primitive kulturer som prydet hybelen i kompaniskap med røkelse, hasjpiper, psykologibøker og mix-cd'er med avslappende og monoton elektronika.
Børre Revival Knutsen før identitetstyveriet 

Flere år senere fant Knutsen seg selv boende i et rekkehus i Høssinglia med sin samboerske, 3 hunder og en rødhåret datter. Børre, nå kortklipt og nybarbert, gikk i komfortable men stilige klær som samboersken hadde plukket ut for han, leiligheten var minimalistisk, men koselig, og fritiden ble i stor grad brukt på å pusse opp kjelleren med tanke på et gjesterom og kanskje på sikt, et ekstra bad.
Det var mens Børre stod i kjelleren og hakket løs murbiter fra veggen at han lurte på hva som hadde skjedd ham. Han var jo ikke lenger den han var før. Han likte ikke engang lenger elektronika, men satte heller på den siste til Maria Mena. Børre Revival Knutsen var utsatt for et klassisk eksempel på identitetstyveri.
Børre ETTER identitetstyveriet tok sted.

Knutsen leide inn privatdetektiv Hector S. Stålpotte, kjent for å ha løst mange hundre liknende saker. Oppgaven ble å prøve å finne Børres gamle identitet. Stålpotte reiste landet rundt, oppsøkte steder som den gamle Børre ville ha oppholdt seg på, Blitz, Bakkebygrenda og Hausmania i Oslo, Svartlamon i Trondheim, og senere Fristaden Christiania i København, alternative miljøer i Berlin, Frankfurt, Italia og siden gikk turen til India. I en strandstol i Goa, India fant privatdetektiven den gamle Børre sittende med en fet joint i den ene hånda og en brosjyre om Kama Sutra i den andre. Identitetsyven var funnet.
Den falske Børre, alias svindleren Bertram Hermansen arresteres.

Tyvens navn var Bertram Hermansen, tidligere byråkrat i Høssing Kommune, som lei av sitt A4-liv, hadde byttet identitet med Børre Revival Knutsen. Lagmannsretten i Høssing dømte Bertram Hermansen til å betale Knutsen en erstatning på 400.000 kr pluss saksomkostninger. Børre fikk også tilbake til sin gamle hybel og cd-r-samling, og kunne nok en gang ta fatt på sitt fete freakerliv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse


Annonse:

Annonse: