Leonardo Cohen til Høssing? Nei.


Venter forgjeves: Nina Spjæl
Det har av og til blitt spekulert i om sangeren Leonard Cohen skal komme til Høssing. Allerede i 1984 ble det satt i gang en innsamlingsaksjon kalt "Sammen for det samme!" som skulle sponse byggingen av et midlertidig eiffeltårn til ære for den utenlandske sangerens ankomst, i tilfelle han kom innom. De 1056 kronene som ble samlet inn ble satt inn på høyrente konto.

I 1992 florerte ryktene på nytt, da ivrige tenåringer mente de hadde sett en digital 3D-versjon av Cohen flyte nedover elva i retning Høssing Mølle. På dette stedet ble det dermed bygget et amfi av sandsekker, og mikrofon og sceneteppe ble leid inn fra en nabokommune. Men etter 10 dager i provisoriske køyesenger dabbet interessen av hos tenåringene, og de dro hvert til sitt og har aldri sett hverandre igjen.

Hos noen Høssinger lever entusiasmen i beste velgående. En av disse er Nina Spjæl, som reiser rundt i kommunen og klipper gresset gratis hos folk for at det skal se pent og pyntelig ut til Cohen kommer. Med seg på reisen har hun en spenstig liten cowboyhatt som skjermer for solen, samt en Soloflaske som hun fyller opp med vann underveis for å hindre at munnen blir tørr.

Men nå har det desverre kommet et brev, muligens fra artisten Tor Endresen, som antas å være en venn av Cohen. Her står det noe som kan tolkes dithen at Cohen IKKE kommer til Høssing. Videre nevnes død og fordervelse, samt evig pinsel og tap av penger. En håndskriftekspert fra hovedstaden kan sannsynligvis bekrefte at brevet er mer eller mindre ekte.

På grunnlag av dette har kommunens kulturkomité iverksatt folkeaksjonen "Fuck Leonard Coen", som oppfordrer gamle og unge til å pisse på Leonard Cohen-platene sine og brenne de opp. "Regningen for tennvæsken kan de bare sende til Cohen sjæl", sier Wagner Spock Atlas, leder for kulturkomiteen.

1 kommentar:

  1. Når det gjelder klippinga til hu Spjæl, så er ikke den så mye å skryte av. Gressmatta blir riktignok klippet, men fullstendig most av tyngden av rullestol-greia hennes eller hva faen det er for noe.

    SvarSlett

Følgere

Annonse

Annonse


Annonse:

Annonse: