Mindre innavl enn før

Høssing Genrevisjon 2009, sponset av Høssing Historielaug, leverer knakende resultater. Sammenliknet med forskningsresultatet fra 1983, er det nå betydelig mindre innavl i Høssing kommune. Likevel ekstisterer det fremdeles, om enn i betydelig større grad i utkanten av Høssing, enn feks i sentrum. - Vi kan faktisk dra en tråd fra sentrum og ut mot kommunegrensa, og se det gå fra magre resultater, til det tykner i innavl i utkanten av kommunen. Enn så lenge har vi ikke råd til så mye tråd, men vi kan se den for oss, uttaler Jøy Nelly, førstekonsulent ved Høssing Genrevisjon 2009. Jøy Nelly, selv en sentrumsbeboer, er ærlig og kan fortelle om foreldre som ikke er nært relaterte, men at det likevel er litt uklart i generasjonen over der igjen. - Det er likevel litt uklart i generasjonen over der igjen, sier Nelly.

Rein stigmatisering av oss som ikke bor i sossesentrum, uttaler en hissig gårdbruker og utkantboer som selv er sønn av sin egen far (!)Hissige utkantbeboeren (vil helst være anonym)

3 kommentarer:

  1. Asså...gen-revisjon eller genre-visjon? Detta var litt uklart. He? Mvh Daaan

    SvarSlett
  2. Kjære Daaan. Det kommer temmelig tydelig frem av konteksten at det dreier seg om gen-revisjon. Du kan imidlertid neppe klandres for din stupiditet, da du selv er et resultat av knallhård innavl (dine foreldre er tvillingsøsken).

    Hilsen Hyerge

    SvarSlett

Følgere

Annonse

Annonse