Runestein funnetSøndag formiddag ble en liten runestein funnet i blomsterbedet til enkefru Grem. Linn Grem kan fortelle om hvordan runesteinen ble funnet, men velger å ikke gjøre det.

Professor Jørn Knirk ved Høssing Oldtidsmuseum har allerede tolket innskriften, som lyder ca så her: En rottevrist, to høssingravners sykeleie, tre falker fra hovet, fire slanter mjød, fem kjønnsmodne trellers lepper.

Mest sannsynlig dreier det som en oppskrift på en Høssingvolves trylledrikk, kan professor Knirk fortelle. En volve var en slags spåkjerring, en kvinne med magiske evner, som hadde en spesiell posisjon i jernaldersamfunnet.

Oppdatering: minstepensjonisten og finneren Grem har en stund forsøkt å selge runesteinen til museet, men følte seg forsmådd da museumsbestyrelsen ved kasserer Kaci Speci Daler fredag kveld egenhendig innhentet den vetle runesteinen. "Å, jeg hater uttrykk som vetle," kommenterer hun til Høssingposten. "Vennligst ikke bruk det." Synd ikke Daler sitter i Høssingpostens redaksjon, da!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse


Annonse:

Annonse: