Lærer dropper barokken i kunstundervisningen

At tidligere Lotto-vinner og tidligere brevhodeentusiast Melchior Hopsy III jobber som lærer på Høssing Barne og Ungdom's Skole, kjenner nok de fleste til. At han også underviser i kunst- og kulturfaget, er nok derimot fremmed for de fleste. Og at Hopsy III synes undervisningen kan være kjedelig, legger han ikke skjul på. Men enkelte emner interesserer ham mer enn andre: - Ganske drøyer greier de myntene som er funnet på bordellene fra det gamle romerriket. Det er mer "my cup of tea", legger han til ("myntene" er betalingsmidler som avbilder en bestemt seksuell tjeneste man bestilte hos bordellet, red. amn.). - Og kunsten til Vigeland er jo fet da. Bokstavelig talt, ler Melchior, som opprinnelig er utdannet som konvallstilkbeskjærer.

Tåler ikke barokk
Den barokke periode er derimot ikke noe Hopsy III kan utstå. - Jeg kan ikke utstå det, bekrefter han. - Ferdig snakka.

Det er spesielt pudderet og parykkene, det spjåkete hoppeslottet i Versailles med hage og det voldsomme uttrykket med kjeruber og gullforgylninger (Hopsy III er mer fan av bronse, red. amn.) som byr læreren i mot.

Melchior Hopsy III bekjenner med lav stemme til Høssingpostens utsendte: - Egentlig synes jeg barokk er litt homo.Bilde: Melchior Hopsy III avbildet under konvallkonkurransen i fjor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse