Gikk ganske langt i å antyde ting

Høssingposten undercover

Ismelda Jønningsen og nabo Smergus Synsam har braket sammen gjennom lengre tid. Striden begynte i 1992. Nabofeiden har bare spisset seg til siden da, og de siste fem årene har Jønningsen og Synsam måttet si opp jobbene sine for å få tiden til å strekke til.

- Det har blitt en fulltidsjobb, det her, bekrefter Synsam, som tidligere jobbet som grafiker i Høssingposten.Jønningsen i hagen sin


Men hva bunner konflikten i?

- Noe så prosaisk som en vag antydning, en antagelse, forteller Ismelda Jønningsen, som vi kjenner bedre som mangeårig hovmester på China Slottet. Den mangeårige fortsetter: - Jeg hadde besøk av enkefru Øglem, dette var lenge før hun fikk Luripuss, hvis det er noen som husker den katta (huskatten Luripuss fikk i desember 2009 eget show på Høssing Radio, men showet ble tatt av plakaten i forrige uke, red. anm.). Fru Øglem hadde hørt fra en som hadde hørt at Smergus Synsam hadde ymta frampå forskjellige ting. Ja, han antydet ting, rett og slett. Jeg fikk aldri taket på akkurat hva det gikk ut på, men en kan jo tenke seg. En begynner å bruke de små grå da vet du. Og da Synsam malte gjerdet sitt oransjt, ja da kan en si det litt stridslystent, at det gadd jeg ikke å sitte stille og se på!

Jønningsen responderte i å lese siste kapittel i en dritkjedelig Olav Duun-bok kjempehøyt på terassen sin. Hver søndag i advent.

- Også braka det løs, da vet du, ler Jønningsen.

Men det er ting som tyder på at feiden vil ta seg ytterlig opp. Nylig fikk Smergus Synsam oversendt to nevøer fra Abildsø som skal bo hos sin onkel. Nevøene har en fortid i Høssing Bataljonen. Enkelte kilder Høssingposten har snakket med, sementerer antagelsene om at de eksmilitære er bragt inn kun for å ruste opp i kampen mot Jønningsen.


Hver onsdag i uken velger Høssingposten å gå litt nærmere i detaljene på enkeltsaker enn hva leserne kanskje forventer. Neste uke: tranebærsausen på China Slottet

1 kommentar:

Følgere

Annonse

Annonse