Testamenterte alt til seg selvDa tyskefødte Jürg Jølp Nyn døde tidligere i vinter, var det mange familiemedlemmer som gledet seg til å arve noen "ører". Men Jølp Nyn, som bodde i Søndre Høssing sine siste 30 år, testamenterte alt til seg selv. Nå må det planlagte familiegravstedet ryke og reise; Gamle-Jürg blir nemlig trolig gravlagt med alt sitt løsøre, kontanter, aktiva og passiva. Og da blir det ikke plass til andre døde kropper. Dette for å sikre at det nettopp er Nynnemeister som er den som alt tilfaller etter døden. Trolig skyldes den originale ordningen det at Jølpebassen var medlem av Jønnesamfundet, et hedensk trossamfunn oppkalt etter guden Jønn, hvor man etter skikken gravlegges med sine mest aktede gjenstander.

Også terrieren Janny måtte bøte med livet, da den skulle legges ved sin eiers side. Terrieren hadde navn etter Tyskerns favorittmusiker.

Tradisjonen tro, når en tyskfødt har bodd mer enn 20 år i kommunen, fikk også The Jølpster et uendelig antall kallenavn til sin person. Jürgelürg drev erotikabutikken Smüts i over 10 år.

Det er for øvrig aldri før registrert at en privatperson har testamentert alt av innbo, fastøre og løsøre til seg selv.

Jürg Jølp Nyn taler i Jønnesamfundet, som er veldig populært i kommunen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse


Annonse:

Annonse: