Jøss Dönerengen forlater Heitann Forlag


Barnebokforfatter Jøss Dönerengen (bildet, nederst til venstre) er i harnisk. Etter å ha gitt ut nærmere 40 bøker på Heitann Forlag, har han nå blitt blitt blankt refusert - på eget forlag. Det er barneboka "Du er et villsvin, Inger Merete" som nå nektes selskap med de andre bøkene i Dönerengens etter hvert så omfattende katalog.

- Jeg har aldri opplevd makan! tordner Høssings største barnebokforfatter. - Her kommer jeg med den ene bestselgeren etter den andre, og så velger de plutselig å ikke gi ut sistemann, for å si det sånn.

Han innrømmer at den siste boka, "Barn av Rein Buen", var vanskelig å selge for forlaget. Handlingen var lagt til en stue som lignet mistenkelig mye på Dönerengens egen, hvor stuemøblene ble levende og pratet med hverandre utelukkende om hollandske værfenomener. I følge Toddy Kreta, sjefsredaktør ved Heitann Forlag, solgte "Barn..." bare 236 eksemplarer. - Eller 35, hvis vi ekskluderer kjøp gjort av den omfangsrike familien til Jøss, presiserer han.

Jøss Dönerengen forlater nå forlaget. Samtidig frir han til andre forlag som måtte være interesserte: - Jeg bare sier "Du er et villsvin, Inger Merete". For å gi deg noen stikkord. Villsvin. Parkeringsvakter. Gatelykter. Vanlige folk. Pruting på dyre ting. Omnipuppet er tilbake. Tetriskongen titter innom. Detta er ei jææævlig bra barnebok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse