– Cirkatider holder bussen igang


H«Når går bussen i dag?»
«Kvart over halv!» svarer sjåføren.
Når Høssingbussen kjører, er det svært få som vet. På hjemmesiden til Høss-Buss A/S står det oppgitt at bussene har avgang fra en av kommunens tyve bussgarasjer kvart på hvert hele kvarter fra kl. 8-10 og deretter øker hyppighetsgraden med pluss/minus fem minutter for hvert tredje kvarter frem til kl. 17, da kveldsavgangene overtar med avgang syv ganger i timen (med et opphold på 17 minutter for lovpålagt tissepause for sjåførene en gang mellom 19:30 og 21). På helligdager og torsdager går bussene med variabel hastighet på strekningen Lulu's Bazar-Avlatvatnet og holdeplassen Tafjord betjenes ikke (unntatt ved 13:30-avgangen) og ellers går bussene 3 ganger i timen pluss en ekstrabuss kvart over.

Men mange opplever at dette ikke stemmer.

Katja Kringsjå skulle ta bussen ned til sentrum for å overvære avdukningen av den nye Whopi-statuen forleden og ble stående og vente på bussen i ni timer i sprengkulda. – Til slutt måtte jeg slenge granbar i veien for å få stoppet en bil som jeg kunne fått haik med, sier hun. Hvis ikke kunne det gått riktig ille. Og hun er ikke den eneste som har opplevd dette. Flere andre har også opplevd det.

Pressetalsmann Snorky Jickert i Høss-Buss A/S sier det er ille at folk ikke kan lese skiltinga. – Akkurat den aktuelle dagen var det VM-cup på TV og det stod det svære oppslag om på endestasjonen. Det sier seg jo selv at folk ikke kjører buss når det er VM på TV.

Høss-Buss vurderer nå mulighetene for å saksøke Katja Kringsjå for å ha oppholdt seg ulovlig på bussholdeplassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse


Annonse:

Annonse: