Nå skal Høssing på vin-kartet!

Vin fra Høssing? tenker sikkert mange, men jo. Nå skal vintørste ganer fra hele verden få smake ekte Høssing vin, og det basert på stolte Høssing tradisjoner og lokal forankring og råvare. 
Jarvald "i farta" FOTO: PRIVAT

TEKST: Ingvild Kapers (13)

Høssingpostens spesial utsendte sommervikar tar turen til Chateu Drittsekk, der den "nye vinen" nå er under produksjon. Initiativtager er ingen ringere enn tidligere Baryton solist i Høssing Menighetes kor Jarvald Lesbian, som ikke lenger vil kalle seg korist eller spesielt opptatt av salmesang. Men smake vin, ja det kan han.
Den skal tidlig krøkes... Jarvalds mor tester rødvinen AFRIKANSK SAFT. FOTO: PRIVAT
-Her er det ingen franske jåle ganer. Utbryter den kraftige 50-åringen med kraftige viker (munn viker? red anm.) Høssingpostens "utskremte" sommervikar er dessverre ikke gammel nok til smake "godvarene" men får alikevel lukte på de ulike typene og snike til seg små slanter av "den gyldne drikk." Lesbian bedyrer at det finnes like mange smaks løker i forhold til vin smaking som det finnes vin druer i verden. "Druene" som brukes i Jarvalds vinproduksjon er derimot våre egne lokale smaker, som brodder, snø og diverse kvast.
Satser på suppe
Storsatsningen blir GUL SUPPE, en hvitvin som går motstrøms hva angår tradisjonell hvitvin. -Disse jålete franskmenna kaller jo den gule vinen sin for hvitvin, og den smaker jo rett ut mig. Min hvitvin er ærlig på at den er gul, og har ikke vært i nærheten av noen sur drue.
Gul Suppe inneholder, foruten tilsetningsstoffer, sevje fra lønnetrær, nedfallsregn fra Jaralds presenning, og kostbar hvitvin fra Frankrike. -Ja, jeg har i litt "vanlig" hvitvin oppi også, så det ikke skal smake helt rart.
En annen vintype Jarald har tro på er KONGE REKE EKSPRESSEN med smak av deilig sommer reker, bruspulver, sørlandschips og en skvett ekte rødvin fra italia. -Det står ikke noen steder at det ikke er lov å ha oppi andres vin oppi ens egen vin. Sier Jarald.
Vurderer menighetskoret
Alt kan brukes som vin-ingre

diens.
Her blir gårsdagens spagetti til deilig hvitvin.
 
I månedene framover skal RØDBRUN SVETTE, ÅPENBAR SVINDEL, KELNERENS FORSNAKKELSE og BURGUNDER SELVRANSAKELSE også ut på markedet, i første omgang til intern bruk i misjonskoret, der Jarand nå vurderer å bli med i igjen. -Når jeg ser all den gode vinen jeg har klart å skrape sammen av nær sagt ingen tingen, blir man jo nærmest religiøs, fniser Jarald og mister et digert gullkors oppi et raust glass med SMÅKÅT TRISTESSE så de edle dråpene spruter i Jaralds smått overvektige fjes.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse