Hypokratisk Sælskap åpner dørene

Siden maidagene april 1814 har Det Kongelige Hypokratiske Sælskap hatt sitt hovedsete i Høssing. 
(FRØLAND/MILTFJORD) Foreningen som har vært omspunnet av mystikk og rykter siden oppstarten, fikk sjenket sitt nåværende tilholdssted, det imponerende Hypokratiborgen utenfor Høssing Sentrum av pengesterke sponsorer på starten av 1900-tallet. Typisk nok hadde Hypokratisk Sælskap flere vedtekter som forbød sponsing, men disse ble sett gjennom fingerene på.
Av måneskinn gror ingenting, sa brura
Det ble også tidlig bestemt at foreningen var i mot enhver form for jubileumsmarkering, og at møtelokalene for all fremtid skulle være lukket for utenforstående, alikevel marker hypokratene altså sitt 200 års-jubileum med å åpne dørene for publikum. -Vi kommer til å ta ca 50 kr i inngangspenger som går uavkortet til å bygge en ny hønekamp-arena for våre medlemmer. Vi skal være en ideell forening, som aldri skal drive kommersiell drift, og vi har nedfelt et grunnleggende standpunkt mot dyreplaging, så alt dette er helt i tråd med vår tradisjon innen hypokrati. forteller sermonimester Gøran Aargangsnes, som på tross av prinsippet om at medlemmene skal forholde seg anonyme og kun vise seg offentlig i uniform, stiller til intervju under fullt navn iført olajeans. 
Luta lei egne vedtekter: Gøran Aargangsnes med følge.

-Vi har en lang tradisjon der liv og lære ligger milevis fra hverandre. Vi har bl.a. en kristen grunnmåksparagraf, som vi gir fullstendig svarte faen i. Dessuten har vi en masse prinsipper om hvordan foreningen skal håndtere interne problemer, men vi lar alt bare skure og gå etter innfallsmetoden. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse


Annonse:

Annonse: