Søndagsintervjuet: Pax Høssevoll

- Ironien ødela livet mitt
, sier Pax Høssevoll.

Høssingposten møter den ærlige 32-åringen som vi alle kjenner fra Nille-butikken i Høssingsenteret, i søndagsintervjuet. - Det begynte på 90-tallet med grønsjen og at alt skulle være på liksom. Så valgte jeg det motsatte av hva jeg egentlig skulle bli, nemlig vitenskapsmann, og begynte på Nille. Og det er jo...smooth, det, ler Høssevoll, og fortsetter: - Smooth russebuss liksom. Jeg var dritgod på skolen fram til 1991. Så ble det batikk og ironi.

Pax Høssevoll jobber nå i en 80%-stilling på Nille og har ansvar for kandelabre, sesongvarer, sugerør og lunsjrommet.

Høssingpostens utsendte og Romana

Blir ikke rik

Pax og hunden hans Romana deler en hybel på 35 kvadrat i hybelhuset ved Høssebekken. Høssevoll er svært åpen om egen økonomisk situasjon: - Situasjonen er vel den at det ikke er noen situasjon, for å si det sånn.

Man blir altså ikke rik av å jobbe på Nille. Og mens klassekameratene flyttet ut av kommunen og inn til Hovedstaden; byen med de høye herrer med hatt, ble Høssevoll igjen. - Det er en slags statement. Det er sjelden jeg ser gutta - ja, i jula og sånn, kanskje, men da får de den i fleisen, liksom. Her jobber jeg. Her er jeg. Så kan de ha de fete livene sine i Oslo.

Vurderer ikke å ta livet sitt

- Vurderer du å ta livet ditt?

- Nei, ikke sånn til vanlig, i alle fall. Dette har jeg tenkt lite på. Men det er jo all right, det livet her, da, sier Høssevoll og himler med øynene.

Vi blir fulgt til døren etter intervjuet. Høssevoll blir med ut på trammen og tenner seg en Prince:- Men jeg liker det ikke. Komisk, sier han og smiler oppgitt.

Høssingposten takker for intervjuet og går ut i den kalde Høssingkvelden.

- Snakkas, avslutter Pax Høssevoll sarkastisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse