"Kult med kake selv om bena har sviktet"

At kake er på alles lepper, særlig i forbindelse med markering av runde tall, fødselsdags markeringer og andre store begivenheter er det vel få som kan nekte for. Men at også våre firhjulede venner også setter pris på kake, det var det kanskje færre som ville trodd...

Fant handicaplykken
Markus Håndhånkle (33) fra Rykkin fant kjærligheten på et mobilt toalett på Skjærgårdsgospel-festivalen i 99. I båsen han trodde var ledig, satt hans fremtidige kjæreste Anette (28), det var håret, øynene, og klesstilen som særlig imponerte Markus. Sjokket var stort, da Anette "jumpet" ned fra klosettet og ned i nærmeste rullestol, og med et hjertesukk kunne fortelle at hun var lam fra underlivet og ned. Men det tok Markus med et smil. -Han bar meg rundt som en koalabjørn. forteller Anette. Han ba meg rundt som en koalabjørn.

Dvelte ang. kake.
Siden ble det mange gode samtaler og ikke minst mange selskap med familie og felles venners venner og dertil passende søtbakst. Markus forteller om stor usikkerhet når det kom til hvorvidt handicappede Anette var begeistret for kake. -Jeg ante ikke om kaker og rullestol lot seg kombinere for å si det sånn. forteller Markus. Også Anette bar på mye usikkerhet rundt dette med kaker og funksjonsnedsetting.


Løsningen ble bløtkake
-Jeg tenkte at selv om Markus var lenket til rullestolen, betyr jo ikke det at han ikke har lyst på kake. Jeg prøvde først med en liten kjeks. Den glei rett ned. Så var det en lite stykke fyrstekake: ikke en smule var igjen. Men aller mest populært var det med marsipan- og bløtkake. -Jeg har aldri før sett noen lepje i seg såpass med krembaserte bakevarer i mitt liv, forteller Anette stolt, og triller Markus ut på badet for en rask klutevask.
(REPOTASJE: ANJA OBSFELDER, FOTO: GINO STAMPERANO)





Håndhilser ikke på blinde

"Helt kosher?" Stanley Harket til "pers" mot synshemmede.

Når Stanley Harket (35) fra Høssing Thai Kondo klubb står ovenfor blinde eller synshandicappede er saken klar: Ingen håndhilsing!

Nok er nok
Stanleys motstand mot håndhilsing av blinde startet da han jobbet som butikk selger i Euroblomst på Høssing-senteret. -Jeg hadde endel kunder som viste seg å være blinde eller sterkt synshandicappede. forteller Harket til Høssingposten. Det viste seg at lukten av blomstene tiltrakk seg denne gruppen, som jo ikke kan se, og dermed har ekstra sans for sterktluktende elementer som blomster. I starten prøvde Stanley å imøtekomme minoritetsgruppen på en hyggelig måte. -I starten forsøkte jeg fånyttes å rekke ut en hånd for å hilse på nye kunder. Dette er en del av policyen til Euroblomst. Men etter å ha fånyttes rukket ut hånden til opptil flere blinde og svaksynte uten at de gjengjeldte gesten, tenkte jeg at nok er nok. Dette gidder jeg ikke mere!

Ikke rasist
Stanley understreker ovenfor HøssingPosten at han ikke har noe i mot blinde som sådan, men at han om han måtte velge, heller ville valgt å håndhilse på døve fremfor blinde. -Gjennom Thai Kondoen (asiatisk kampsport red anm.) har jeg lært å respektere alle mennesker på individ-nivå. Når jeg alikevel har en torn i siden mot enkelte blinde, er det kun utifra egen erfaring med disse, og ikke noe jeg generealliserer ovenfor en hel gruppe. Jeg har mange døve venner, og disse har jeg ikke noe problem å håndhilse på. Forteller kampsport entusiasten.

Høssing Posten har ikke klart å komme i kontakt med Høssing Blindeforening etter gjentatte henvendelser pr brev.


Følgere

Annonse

Annonse