Humoristisk innslag møter motbør

Humoristisk innslag møter motbør


Den humoristiske og påkostede humorgruppen Humor Gruppen som har hjemsøkt Høssings gateliv de siste årene, har møtt kraftig motdrift fra flere av kommunen’s innbyggere. Årsaken? De ler for høyt, i følge mange av kommunens innbyggere. 

Humor: Det er denne gjengen som nå møter motvind fra innbyggerne i kommunen. FOTO:


Det var etter særskilt kommunestyrets vedtak i 2013 at det ble bevilget en solid slump komunale midler til den omstreifende gruppen Humor Gruppen (HG). Kommunestyret med ordfører Hroar Stiltskin i spissen ga de 15 artige mennene i 20-24 års alderen tilatelse til å slå seg ned i Høssing og drive humoristisk virksomhet «til det beste for befolkningen». Avtalen var at mennene skulle «lyse opp mørke gatehjørner og P-plasser (parkeringsplasser, red.anm) med humoristiske innslag og høylydt latter etter Mørkets frembrudd om høstkveldene». (Utdraget er fra styrets protokoller.).

Nå har imidlertidig mange av Høssings innbyggere fått nok av den omflakkende og lattermilde gjengen. De krever rett og slett at Humor Gruppen må forlate Høssing. 

Ørens lyd

-    Det er ikke ørens lyd og få. Nå om kvelden skraller latteren til gutta rett inn i soveromsvinduet til meg og kona, sier Torakel Simones (36), som ønsker å forholde seg anonym av sikkerhetsmessige årsaker.

-   Misforstå meg rett, jeg har ingenting i mot litt latter og humoristisk aktivitet. Men dette synes jeg blir litt i det meste laget, hyler han for å overdøve den høye latteren fra en parkeringsplass like i nærheten. 

Ordfører Hroar Stiltskin, derimot, synes anklagene mot Humor Gutta er triste greier. 

Rett i strupa

-      Dette synes jeg er triste greier. Her forsøker vi å ta intitativ til at de litt mer «seedy» strøkene av Høssing skal oppleves som tryggere av befolkningen etter at det er blitt mørkt. Med en gjeng solide mannfolk som står og ler og ler. Og så går de rett i strupen på oss med disse anklagene. Personlig setter jeg pris på denne typen latter, svarer ordføreren oss på en melding sendt fra hans BlackBerry. 
-       
På spørsmål om hvor mye det har kostet kommunnen å leie inn Humor Gruppen (HG) for en seksårs periode, vil ikke Hroar kommentere.

-      Ingen kommentar, skriver han i en annen melding. 

Det har ikke lyktes oss å «sanke inn» en kommentar fra Humor Gruppen selv. Men i en pressemelding hengt opp på lyktestolpen ved Kina Slottet står det at de tar sterk avstand fra kritikken og at de vil fortsette med den gapskrattende virksomheten så lenge avtalen med kommunen er tredd i kraft. 




-->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Annonse

Annonse